Zbulohet e vërteta: Ja ç'fshihet pas bllokimit të djeshëm të rrjeteve sociale

Xing

E Enjte 14 Mars 2019, 16:04 / Kategoria Lajmet e fundit /  Read in English

Ditën e djeshme, të gjithë përdoruesit e rrjeteve sociale u shqetësuan kur për disa orë me rradhë, Whatsapp, Facebook dhe Instagram ndaluan së funksionuari.

U tha se problemet u shfaqën për shkak të përditësimit të tyre, mirëpo "New York Times" ka zbuluar se pas bllokimit të tyre të përkohshëm fshihet një tjetër arsye.

Gazeta amerikane shkruan se prokurori Michael LaForgia ka nisur një hetim kundër Facebook. Sipas tij, Facebook shet të dhënat tek Apple, Google, Microsoft dhe Amazon.

Drejtuesi i marrëdhënieve publike të Facebook, Chris Cox, i cilësoi akuzat absurde, duke u shprehur se për ta, përdoruesit janë gjithmonë më të rëndësishmit dhe të dhënat e tyre janë gjithmonë të sigurta.